Haglgeværer


Nye haglgeværer

Haglgeværer produceres i mange forskellige typer, både i forhold til brands, modeller og kalibre, hvor kaliber 12 er den største. De fleste jægere bruger et 'over og under' gevær, eller et 'side by side' haglgevær. Disse er ofte i kaliber 12 eller 20, der er de mest udbredte kalibre herhjemme. Med et haglgevær er det tilladt at skyde råvildt, småvildt samt fugle jf. gældende jagtlovgivning.

Hos Østjysk Våbenhandel A/S tilbyder vi Europas største udvalg af nye haglgeværer og jagtgeværer. Hos os finder du over 3.000 våben på lager fysisk og online, hvad enten du handler i webshoppen på www.huntinglife.dk, eller i vores fysiske forretning på Kildeparken 32, 8722 Hedensted. Vores dedikerede og passionerede personale står klar til at tilbyde dig kyndig vejledning på alle områder, og vi finder det, der passer til dig ud fra dine ønsker om type, prisklasse, form osv.

Vi kan bl.a. præsentere Browning, Beretta, Miroku, Baikal, Remington, Krieghoff, Cæsar Guerini, Jaguar, Akkar, Yildiz, ATA og mange flere. Om du er ude efter et nyt eller brugt haglgevær eller jagtgevær i kaliber 12, 16 eller 20, så kan du finde det hos Østjysk Våbenhandel A/S.

Jagtgevær og haglgevær

Det er ingen tvivl om, at haglgevær og jagtgevær er en jægers vigtigste redskaber. For at opnå de bedste resultater på jagten, er det utrolig vigtigt, at dit nye gevær passer til dig. Om det skal være en over- and under, en side by side, enkelt løbet, halvautomat, pumpgun, med eller uden pistolskæfte, kaliber, geværets længe og om geværet kun skal bruges til jagt, kun på skydebanen eller til lidt af hvert. Der findes et utal af muligheder, og du skal gøre op med dig selv, hvad du ønsker. Vi vil naturligvis vejlede dig ud fra dine ønsker og ud fra, hvad du primært skal bruge dit nye våben til.

Vi har også et stort udvalg af kombinationsvåben som eksempelvis büchsflint, bockbüchsflinte og drilling.
 

Når du køber haglgevær og/eller jagtgevær, så skal du naturligvis overveje, hvilken prisklasse der passer til dig. Prisen er afhængig af type, mærke, gravering, skæfte, med eller uden udskæringer og meget mere. Skal det være kvalitetsvåben er det eksempelvis oplagt med Beretta, Browning og Miruko, og skal du have praktiske og funktionelle våben i en lavere prisklasse, er Jaguar, Akkar og Yildiz yderst anvendelige.

Løbets længde afhænger af, hvad du foretrækker. Standardlængden på geværer er 71 cm, og denne længde passer til de fleste. Kortere løb er gode til hurtige skud og kræver en vis erfaring. Løbets længde afhænger også af din højde.  

Køber du dit våben via vores webshop på www.huntinglife.dk, tilbyder vi finansiering, som passer ind i din økonomi, via ViaBill.

Anvendelse af jagtgeværer og haglgeværer

Jagtgevær anvendes primært til jagt på småvildt og fuglevildt. Haglgeværer og jagtgeværer betegnes ikke som et præcisionsvåben, da det er en hel haglsværm, der skydes afsted, når du trykker på aftrækkeren. Mængden af hagl og størrelsen på haglene afhænger af kaliberstørrelsen, type, haglstørrelse og trangboring.

For at opnå optimal succes med dit nye jagtgevær, er det vigtigt, at det er tilpasset til dig. Det der er afgørende for, om haglgeværet passer til dig og din krop er skæftets længde, forskæftets form, løbslængden og skæftets vridning. 

Pleje og vedligeholdelse

Efter du har købt dit nye haglgevær, er det vigtigt, at det bliver plejet ordentlig. Vi anbefaler derfor en god våbenolie og rensesæt for optimal vedligeholdelse.
Jagt i Danmark er tit forbundet med regnfulde dage og til tider et koldt og fugtigt klima. Derfor er det utrolig vigtigt, at dit haglgevær bliver tørret og olieret efter hjemkomst, og inden du sætter det i våbenskabet. På denne måde forlænger du holdbarheden af dit våben og undgår rust.

Det er utrolig vigtigt, at du kender dit våben, og at du er sikker i brugen af det. Dette har nemlig stor betydning for sikkerheden ikke kun på jagt, men også ved transport og vedligeholdelse af dit våben.

Anvender du dit gevær til havjagt er det utrolig vigtigt, at du vedligeholder dit våben, da det er mere udsat for saltvand, fugt og slitage.

 

Vi er stolte af at kunne præsentere Danmarks største udvalg af nye haglgeværer og jagtgeværer i vores butik på Kildeparken 32, 8722 Hedensted, og på vores webshop www.huntinglife.dk. Vi bestræber os på altid at vejlede vores kunder således, at du altid går hjem med det rigtige produkt, der passer til dine behov. Hos Østjysk Våbenhandel A/S glæder vi os til at hjælpe dig med at finde det gevær, som du kan glæde dig til at tage i brug, hver gang du skal på jagt eller på skydebanen.
 


shotgun