Afstandsmålere


Afstandsmåler til jagt

En afstandsmåler til jagt er et godt stykke udstyr at have. En afstandsmåler har, som navnet hentyder, mulighed for at måle distancen, der er mellem dig og målet. Dette gøres ved brug af afstandsmålerens laser teknologi, som kan beregne distancen mellem dig og målet inden for få sekunder. At eje udstyr som dette, sparer dig for en masse besvær. Før i tiden, hvor man ikke havde teknologi som dette til rådighed, krævede det et særligt godt kendskab til det givne område, for at kunne lave et nogenlunde estimat af distancen.

Dette er ikke et problem den dag i dag. Med en afstandsmåler kan man måle den helt nøjagtige distance, som øger træfsikkerheden på særligt lange distancer.

Målemetoder med afstandsmåler

Afstandsmåleren bruger en infrarød laser til at måle distancen. Med den infrarøde laser findes der tre forskellige metoder til at måle afstanden:

  • HCD (Horizontal Component Distance) bruges ved måling af relativt flade arealer, for at give den mest nøjagtige aflæsning af distancen.
  • LOS (Line of Sight) er den mest hyppigt brugte metode af jægere, da den kan måle den faktiske afstand mellem dig og byttet.
  • SCAN bruges til at måle distancen mellem jægeren og et dyr i bevægelse.