Sigtekikkerter


Sigtekikkerter

En sigtekikkert som også kaldes en riffelkikkert, er et vigtigt stykke tilbehør til sin jagtriffel. Det er vigtigt at nøje overveje sit valg, da der er væsentligt forskel på sigtekikkerter og hvad de anvendes til. Hvis man bruger sin riffel til mange forskellige typer jagt, vil man skulle finde en riffel som kan lidt af det hele. Går man udelukkende på drivjagt eller bare gerne vil have en kikkert specifikt til det, kan man købe en drivjagtskikkert.

Forstørrelse på sigtekikkerter

Forstørrelsen på kikkerten betyder, hvor mange gange kikkerten kan forstørre det man ser gennem kikkertlinsen i forhold til det blotte øje. Graden er hvor meget den kan forstørres, afhænger meget af jagttypen.

Sigtekikkert til forskellige jagttyper

For drivjagt og trykjagt anbefales en forstørrelsesgrad mellem minimumsforstørrelsesgrad 1-1,5 og en maksimumforstørrelsesgrad mellem 4,5-6. Fordelen ved en lav forstørrelsesgrad er særligt vigtigt her, da vildtet ofte er i bevægelse og giver et bredere synsfelt, som gør dyret lettere at følge.

Ved anstandsjagt og pürschjagt spiller den maksimale forstørrelsesgrad på kikkerten en større rolle. Ved disse jagttyper er det vigtigt ikke at blive opdaget er dyret. Dette undgås nemmest ved at holde lang afstand. Grundet dette er en høj forstørrelsesgrad at foretrække, da man sigter mere nøjagtigt som øger træfsikkerheden. Ved denne jagttype anbefales en minimumforstørrelsesgrad på 3 og en maksimumforstørrelsesgrad på 9.

Dette er er kun en anbefaling og kan variere efter præference. Ønsker du mere information er du velkommen til at kontakte os.
optics