Hundeudstyr


Hundeudstyr

Hos Østjysk Våbenhandel A/S kender vi til det gamle ordsprog ’’hunden er menneskets bedste ven’’.
Vi vil også betegne hunden som jægerens bedste ven. Derfor finder du et bredt sortiment af hundeudstyr hos os. For at få den bedste udnyttelse ud af din jagthund, kræver det godt foder, den rette hundesele og masser af hundetræning.

Hundefoder og hundegodbidder

Hvad velvære og præstation angår, er godt hundefoder et essentielt sted at starte. Med kvalitets hundefoder, får du en ernæringsmæssig afbalanceret hund.
Under menupunktet foder og tilskud, finder du ligeledes lakseolie, tyggeben og godbidder, som alt sammen egner sig til din jagthund. Vi forhandler hundefoder fra Profine.

Hundeskåle og tilbehør

I vores kategori hundeskåle og tilbehør finder du et udvalg af forskellige farver, materialer og designs. Bland andet skridsikre hundeskåle, non-spild hundeskåle, foldbare vandskåle og aktiveringsbeholdere, som stimulerer hunden samtidig med at give din jagthund foder.

Hundetræning

Skal det mere specifikt være udstyr til hundetræning, har vi en række forskellige produkter, du med gavn ville kunne gøre brug af, så som hundefløjter og klikkere, men også tasker til alt det grej, du har brug for.

Vi er også, som jægere bevidste om, at hunden for mange jægeres vedkommende er et vigtigt redskab under jagten.

Hundelegetøj

Det er vigtigt at holde din hund mentalt frisk og vedrørlig, og det kan ske igennem leg. Det er ikke uden betydning at finde frem til det rette hundelegetøj. Det skal være noget hunden gider at bruge tid på, og som gør den glad.
Østjysk Våbenhandel A/S har derfor et bredt sortiment af hundelegetøj, som pive-dyr, reb og bolde mm.  

Dummy

En dummy er noget for sig selv og bruges i bred udstræk til at simulere en jagt abortering. Dummyen er typisk tungere end f.eks. en bold. Det giver en fordel idet dummyen har en sammenlignelig vægt med f.eks. en fasan eller hare.
Hos os har vi mange forskellige dummyer, til store og små hunde, samt hvalpetræning.
Vi har dem i mange varianter blandt andet den helt klassiske i kraftigt kanvas, men også i gummi og overtrukket med forskellige typer skind fra Gemina Cocker og Turner Richard.
Dummyskydere lægger et ekstra lag på træningen af jagthunden. Med en dummyskyder får man længere apporteringer, skuddet samt at hunden ser emnet hele vejen.

Udstyr til jagthunden

Før du går på jagt med din hund, er det selvfølgelig godt at have forberedt hunden bedst muligt. Med i den forberedelse er valget af det rette udstyr til jagthunden. Herunder sikkerhed med f.eks. En klokke eller bjælde i halsbåndet, så du kan høre, hvor din hund arbejder i den høje afgrøde eller i bevokset terræn. Et farverigt hundedækken, hundevest eller hundehalsbånd kan også være en god ting i forhold til at minimere chancerne for et uheld under jagten.
GPS halsbånd fra Garmin Alpha har gode sporringsegenskaber og kommer til sin ret med en jagthund, der arbejder ude på lang afstand, og som evt. er stukket af efter næsens sanser. 

Schweiss-udstyr

Schweiss-arbejde bruges, når et dyr er blevet skudt eller påkørt, og man efterfølgende ikke selv kan finde og aflive dyret. I sådan situation er det den ivrige hund, som fører ejeren. Det sætter krav til schweiss udstyret. Derfor har vi et godt udvalg af kvalitets schweiss-liner, schweiss-halsbånd og schweiss-seler i kategorien.  

Hundeliner og halsbånd

Der findes mange forskellige typer hundeliner til særlige situationer, herunder markprøveliner, dressurliner, sporliner, retriverliner, men også de velkendte flexliner, til almindelige gåture i bynære områder.
På området halsbånd gør det store udvalg sig også gældende. Hos os, har vi halsbånd med snap lock åbne/lukkefunktion, så du med lethed kan tage halsbåndet af hunden – men også halsbånd med reflekser, læder, flerlags og stålkæde.

Hundedækkener og hundeseler

Din hund har brug for motion og frisk luft, selvom vejret ikke er indbydende. Det kan for hunde med tynd pels være en kold og/eller våd oplevelse. Vi forhandler derfor et stort udvalg af hundedækkener og hundeveste fra bland andet Siccaro.
I samme kategori finder du også hundeseler. En hundesele fordeler det træk, der kommer fra hundelinen, hvilket kan skabe bedre komfort for din hund både på jagt og ved de daglige gåture. Hundeselen er et mere ergonomisk alternativ til halsbåndet.

Hundesenge og tæpper

Det kan være rart for både hund og ejer, at hunden har et sted, som er dens egen. Et sted, hvor hunden kan sove og slappe af, uden forstyrrelser. Det kunne f.eks. være en hundeseng og/eller et tæppe. Vi tilbyder et fornuftigt udvalg af hundesenge og tæpper til alle hundestørrelser.

Hund i bilen

Med en hund i bilen, er det en god idé, at den er sikret, som du selv er, for din og hundens skyld. Sker der en hård opbremsning eller en kollision, ville der kunne ske alvorlige skader for bilens passagerer og hunden, hvis hunden ikke er sikret.
Derfor anbefaler vi brug af hundebur eller transportkasse, som du finder på vores webshop og i butikken.
Derudover har vi en række andre produkter, som er specielt fremstillet, til brug i bilen. Du finder dette under kategorien hund i bilen.

Pelspleje

Hundens krop er dækket af pels, og den har ikke mulighed for at tage det af, som vi mennesker har med vores tøj. Dårlig pelspleje hos en hund, kan vi, som mennesker, ofte lugte.  Men kan også skabe irritation på hundens hud, som kan ende med infektioner. Vi tilbyder derfor en række forskellige produkter, som kan afhjælpe/forebygge netop disse gener, og hjælpe dig, som hundeejer, med pelsplejen. Du har altid brug for børster, shampoo, desinfektions væske og en tægetang.

Kom ind i butikken og se vores store udvalg eller shop online. Vi har specialister på hundeudstyr i butikken til at hjælpe dig med at finde det, som du har behov for. Ved spørgsmål om produkterne eller køb er du velkommen til at kontakte os.