Foderaler og kufferter


Foderaler og kufferter

Foderaler og våbenkufferter er lavet til transport af våbenet. Det står ved lov, at et våben ikke må være synligt under transport. For at overholde denne lov, og beskytte sit gevær fra skader og skrammer, kan det stærkt anbefales at anskaffe sig en af disse.

Foderaler og våbenkufferter kan med andre beskrives, som et etui for dit våben. Foderaler eller riffeltaske, som det også hedder, har en blød overflade og har ofte lommer til andet gevær udstyr. En våbenkuffert har en hård overflade, men beskytter selvfølgelig også indvendigt. Den hårde overflade beskytter indholdet imod stød osv. Foderaler er generelt set billigere end våbenkufferter.

Foderaler

Foderaler til rifler har plads til optisk sigte monteret på våbenet. Ved køb af foderal er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken type den er lavet til, så man sikrer, at det hverken er for stort eller småt til sit våben.

Våbenkuffert

Våbenkufferter eller riffelkufferter er lavet i hårdt materiale og fremstilles ofte i læder eller hård plastik. Våbenkufferter er, som sagt dyrere end foderaler, men variere også meget i pris alt afhængigt af mærke og materiale. Disse er lavet i forskellig størrelse alt afhængigt af størrelse og design på riflen eller haglgeværet.