Våbenpleje


Våbenpleje

Et gevær er ikke noget man, som jæger køber hver dag. Et gevær eller riffel koster mange penge og mange overvejelser går forud for et køb. Hvad nogle jægere glemmer er dog, at det er vigtigt at rengøre og vedligeholde sit gevær efter købet også. Til dette formål gøres der brug af våbenolie og våbenpleje.

At passe på, rengøre og vedligeholde sit gevær er vigtigt for at holde geværet i bedst mulig stand. Man skal huske på, at våbenpleje ikke kun er udvendig rensning, men indvendigt er mindst lige så vigtig. Til dette bruges et rensesæt til haglgevær eller riffel. Et rensesæt består af en række stænger og messing børster i forskellige længder og tykkelser, samt klude og andet rengøringsudstyr. Vi har også en række forskellige våbenolier.

Det er værd at huske på, at våbenpleje, herunder brug af rensesæt og våbenolie, sørger for, at geværet altid er i bedst mulig stand. Udover det medvirker det til den bedst mulige præcision, da man ved ordentlig rengøringsrutine sørger for, at funktionsfejlene i hvert fald ikke opstår grundet misvedligeholdelse.